desurfschoolinhoekvanholland.nl, Inc., klik hier voor home.

Over Freek Ruigrok

De SurfSchool is opgericht door Freek Ruigrok (1971) in Rotterdam. Freek staat het liefst zijn hele leven op het strand of in de zee. “Aan het strand kun je tot jezelf komen en zet je alle zorgen van je af. Je laadt je weer op door een te zijn met de natuur. Met onze activiteiten laten we iedereen spelenderwijs bewegen in het water, de duinen of op het strand”, aldus Freek.

“Vanaf mijn 11e was ik al bezig met windsurfen, skateboarden, snowboarden, mountainbiken, marathons, triathlons, en boksen. Toch leerde ik pas op mijn 23ste echt surfen. Dat was op een surftrip, zonder wind, met mijn vrienden. En zelfs zonder wind was ik helemaal verkocht. Samen met mijn vrienden kochten we daarom een stuk land in Costa Rica (ranchoburica.com), zodat we ieder dag konden surfen op onze eigen golven."

Freek-ruigrok

Jaren werkte Freek voor Quiksilver en deed alle events waarbij surfen steeds vaker een onderdeel vormde van de belevingswereld. Toen wist hij al dat hij een surfschool wilde beginnen! In 2006 werd Freek dus ook official lifeguard en erkend en gecertificeerd surfinstructeur. En sinds 2008 run ik mijn eigen surfschool op het strand van Hoek van Holland, vlakbij Janpatat aan de Rechtestraat.

Inmiddels is De SurfSchool uitgegroeid tot een bekend instituut, dat naast surflessen ook kinderfeestjes, buitensportevents, sportdagen en dagkampen organiseert in de duinen, op het strand en in de zee bij Hoek van Holland.

“We geven ook les aan mensen met een visuele handicap, lichamelijk gehandicapten, obesitas patienten, weeskinderen en kinderen uit de jeugdzorg.

Surfen is echt voor iedereen!

Freek Ruigrok

Social Media